Kommenttien selitykset

Huomio! Nämä kommentit eivät kuulu Jordanian al-Albaani Centerin sheikkien kirjoittamaan alkuperäiseen tekstiin. Kaikki alaviitteet ovat Salafipublicationsin lisäyksiä.

1) Mikä tarkoittaa maailman energialähteiden hallintaa. Kaspianmeri ja eteläiset Venäjän tasavallat omaavat 500 vuoden tarpeen hyödyntämättömiä varastoja öljyä ja kaasua samoin kuin muita rikkauksia, joita ei ole hyödynnetty muodostamaan maailmanlaajuisia markkinoita. Kuten myöhemmin tullaan osoittamaan Lähettiläs (SAAS) on ennustanut tämän valloituksen kaltaiset ja monet muut sitä edeltäneet valloitukset muslimien ummän lähihistoriassa, kun hän osoitti, että maan kansat tulevat pian laskeutumaan muslimien ylle ja tulevat jakamaan heidän maansa heidän välillään aivan kuin syöjien joukko kutsuu toisensa ottamaan ruuasta.

2) "Kuten kaikki amerikkalaiset, tiistaina 11.9.2001, olin järkyttynyt ja kauhistunut katsoessani kaapattujen lentokoneiden hyökkäystä WTC:n kaksoistorneihin ja niiden luhistumista aiheuttaen jopa 10 000 viattoman ihmisen kuoleman *).

*) New Yorkin World Trade Centeriin kohdistuneet terrori-iskut ovat vaatineet selvästi vähemmän uhreja kuin aiemmin ennakoitiin. New York Times-lehden mukaan uhrien määrä on alle 3 900.
Parhaimmillaan uhreja uskottiin olevan lähes 7 000. Uhreja oli kirjattu useille eri listoille, ja tämä oli aiheuttanut sekaannusta. Lehden laskelmien mukaan kaikki kolme syyskuun 11. päivänä tapahtunutta iskua vaativat korkeintaan 4 142 uhria, ja lopullinen lukumäärä saattaa pudota alle 3 245:n. (Tämä Uutislehti 100:ssa 22.11.2001 julkaistu uutinen on meidän lisäyksemme.)

En ollut ollut niin järkyttynyt ja kauhuissani tammikuun 16. vuonna 1991 jälkeen, jolloin silloinen presidentti Bush hyökkäsi Bagdadiin ja muuhun Irakiin ja alkoi tappaa 200 000 ihmistä tuon "sodan" (teurastuksen) aikana. Tähän on laskettu mukaan halpamainen "valtatiekuolema" teurastuksen viime päivinä, kun Yhdysvaltojen pilotit kirjaimellisesti ampuivat perääntyviä irakilaisia siviilejä ja sotilaita selkään. Irakia vastaan kohdistetut pakotteet, jotka ovat johtaneet yli miljoonan irakilaisen kuolemaan, mukaan lukien yli 500 000 lasta, joista entinen ulkoministeri Madeline Allbright on lausunut, että heidän kuolemansa "on hintansa väärti", kauhistuttavat minua jatkuvasti.

Elämäni aikana olen järkyttynyt ja kauhistunut useista Yhdysvaltojen hallituksen toimista, kuten esimerkiksi Yhdysvaltojen sponsoroimasta vallankaappauksesta Guatemalan demokratiaa vastaan vuonna 1954. Yhdysvaltojen asettaman diktaattorihallituksen vuoksi neljänkymmenen vuoden aikana yli 120 000 guatemalalaista talonpoikaa kuoli.

Viime tiistain tapahtumat muistuttivat minua kauhusta, jota tunsin, kun Yhdysvallat syöksi Dominikaanisen tasavallan hallituksen vallasta vuonna 1965 ja auttoi murhaamaan 3 000 ihmistä. Se muistutti minua myös tuntemastani shokista vuonna 1973, kun Yhdysvallat sponsoroi vallankaappauksen Chilessä Salvador Allenden demokraattista hallitusta vastaan ja auttoi murhaamaan toiset 30 000 ihmistä mukaan lukien yhdysvaltain kansalaisia.

Viime tiistain tapahtumat muistuttivat minua tuntemastani järkytyksestä ja kauhusta vuonna 1965, kun Yhdysvallat sponsoroi vallankaappauksen Indonesiassa, mikä johti yli 800 000 ihmisen murhaan, ja sitä seuranneesta Indonesian hallituksen yli 250 000 viattoman ihmisen teurastuksesta Itä-Timorissa vuonna 1975, mihin rikokseen presidentti Ford ja ulkoministeri Henry Kissinger olivat suoraan osallisina.

Minulle muistui mieleen tuntemani järkytys ja kauhu, kun Yhdysvallat sponsoroi terroristien vastasotaa (Maailman Oikeus julisti Yhdysvaltojen hallituksen sotarikolliseksi vuonna 1984 satamien miinoittamisesta) Nicaraguaa vastaan 1980-luvulla, mikä johti yli 30 000 viattoman ihmisen kuolemaan (tai kuten Yhdysvaltojen hallituksella oli tapana kutsua heitä termillä "pehmeät kohteet" ennen kuin "välillinen vahinko" keksittiin).

Minulle muistui mieleen kauhistukseni Yhdysvaltojen sodasta El Salvadorin ihmisiä vastaan 1980-luvulla, mikä johti yli 80 000 ihmisen raakaan kuolemaan, tai "pehmeisiin kohteisiin".

Minulle muistui mieleen tuntemani järkytys ja kauhu, kun Yhdysvallat sponsoroi terrorisodan eteläisen Afrikan kansoja vastaan (varsinkin Angolassa), mikä alkoi 1970-luvulla ja jatkuu vielä näinä päivinä ja on johtanut yli miljoonan ihmisen kuolemaan ja silpomiseen. Minulle muistui mieleen tuntemani järkytys ja kauhu, kun Yhdysvallat tunkeutui Panamaan joulunaikaan vuonna 1989 ja tappoi yli 8 000 yrittäessään vangita George H. Bushin CIA kumppanin Manuel Noriegan, joka oli muuttunut viholliseksi.

Minulle muistui mieleen tuntemani kauhu, kun kuulin, että Iranin shaahi oli asetettu valtaan Yhdysvaltojen sponsoroimassa raa'assa vallankaappauksessa, joka johti yli 70 000 iranilaisen kuolemaan vuosina 1952-1979. Järkytys jatkui kuullessani, että Ajatollah Khomeini, joka syöksi shaahin vallasta vuonna 1979, ja joka oli Yhdysvaltojen julkinen vihollinen kymmenen vuoden ajan 1980-luvulla, oli myös CIA:n palkkalistoilla ollessaan maanpaossa Pariisissa 1970-luvulla.

Minulle muistui mieleen tuntemani järkytys ja kauhu, kun kuulin kuinka Yhdysvalloilla on "tuotettu suostumus" Israelin tukemiselle vuodesta 1948 sulkien pois lähes minkäänlaiset palestiinalaisten oikeudet heidän kotimaassaan, mikä johtaa jatkuvasti pahentuviin jokapäiväisiin olosuhteisiin Palestiinan kansalle. Olin järkyttynyt kuullessani sadoista kaupungeista ja kylistä, jotka kirjaimellisesti pyyhittiin pois maan päältä Israelin siirtokuntien perustamisen alkuaikoina. Olin kauhuissani vuonna 1982, kun Israelin liittolaiset teurastivat Sabran ja Shatilan kyläläiset Israelin suoran osallisuuden ja johdon alaisena. Tuhannet kuolleet, joista vaiettiin, ja jotka kuolivat tuona päivänä, vetävät vertoja kauhun näyttämölle, jonka näimme viime tiistaina. Mutta noita tapahtumia ei toistettu kerta toisensa jälkeen julkisissa tiedotusvälineissä kiihottamaan Amerikan kansaa.

Viime tiistain tapahtumia ja kuvia on sopivasti verrattu Libanonin kauhistuttaviin tapahtumiin ja kuviin 1980-luvulla, mikä johti kymmenien tuhansien ihmisten kuolemaan, ilman mitään viittausta siihen tosiasiaan, että maa, joka aiheutti terrorin Libanonissa, oli Israel Yhdysvaltojen tuella. Minua järkyttää vieläkin kuinka valtavirta kommentaattoreista viittasi "israelilaisiin uudisasukkaisiin" "miehitetyillä alueilla" ilman minkäänlaista ironian tajua, kun he tiedottivat, ketkä ovat hyökkääjiä alueella.

Tietenkin laajin ja kaikkein järkyttävin sotarikos 1900-luvun puolivälin jälkeen oli Yhdysvaltojen hyökkäys Indokiinaan vuosina 1954-1975, varsinkin Vietnamiin, missä yli neljä miljoonaa ihmistä pommitettiin, tuhottiin napalmilla, murskattiin, ammuttiin ja kukin erikseen "kädet päällä" murhattiin "Phoenix ohjelmassa" (tästä Oliver North sai alun uralleen). Monet Yhdysvaltojen Vietnamin veteraanit myös syyllistettiin tällä sodalla ja heillä oli parhaat aikomukset, mutta politiikan tekijät itse tiesivät tekojensa ja politiikkansa rikollisuuden, kuten paljastuu heidän omista sanoistaan "Pentagonin papereissa", jonka Daniel Ellsberg RAND Corporationista julkaisi.

Vuonna 1974 Ellsberg huomautti, että meidän presidenttimme Trumanista Nixoniin jatkuvasti valehtelivat yleisölle sodan tarkoituksesta ja menettelytavasta. Hän on lausunut, että "Amerikan kansalle on kunnianosoitus, että meidän johtajamme havaitsivat, että heidän piti valehdella meille. Se, että meidät johdatettiin harhaan niin helposti, ei ole meille kunnianosoitus."

Olin jatkuvasti järkyttynyt ja kauhistunut, kun Yhdysvallat hyökkäsi ja pommitti rangaistuksetta Libyan kansaa 1980-luvulla, mukaan lukien tappaen Gaddafin imeväisikäisen tyttären. Olin järkyttynyt, kun Yhdysvallat pommitti ja tunkeutui Grenadaan vuonna 1983. Olin kauhistunut Yhdysvaltojen armeijan ja CIA:n toimista Somaliassa, Haitilla, Afganistanissa, Sudanissa, Brasiliassa, Argentiinassa ja Jugoslaviassa. Näiden toimien aiheuttamat kuolemat nousevat satoihin tuhansiin.

Edellä mainittu lista ei ole millään tavoin täydellinen tai monipuolisesti kattava. Se on ainoastaan lista, joka on helposti saatavilla, eikä ole tuntematon, varsinkaan taloudellisille ja älyllisille eliiteille. Se on vain sopivasti poistettu julkisesta keskustelusta ja julkisesta tietoisuudesta. Suurelta osin analyysi, että Yhdysvaltojen toimet ovat johtaneet ensisijaisesti siviilien kuolemaan (yli 90 %), ei ole tuntematon näille eliiteille ja politiikan tekijöille. Varovainen luku niille, jotka Yhdysvaltojen terrori ja armeijan toimet ovat tappaneet toisen maailmansodan jälkeen, on 8 miljoonaa ihmistä. Toistan 8 miljoonaa ihmistä! Tähän eivät sisälly haavoittuneet, vangitut, siirtolaiset, pakolaiset ja niin edelleen."

Artikkelista "Shocked and Horrified" (Järkyttynyt ja kauhistunut), kirjoittanut Larry Mosqueda, Ph.D. The Evergreen State Collage syyskuun 15. 2001.

3) Toisin sanoin, pelkästään henkilön vihollisen epäoikeudenmukaisen tappamisen vuoksi iloitsemisen katsotaan olevan tottelemattomuutta ja synti. Mitä iloitsemiseen tulee siitä katsantokannasta, ettei henkilön tarvitse enää kärsiä tuon vihollisen aiheuttamasta tuskasta ja vahingosta, ja hän on täten huojentunut, sitten tätä ei pidetä syntinä, vaan jonakin melko tavallisena.

4) Todellisuus on, että hän, johon nämä hyökkäykset on liitetty – vaikka uskomme, ettei hän ollut niiden takana, (mutta siitä huolimatta rohkaisee ja velvoittaa näiden hyökkäysten kaltaisiin) – on tosiasiassa opetettu qotbi koulukunnan ajatusten mukaisesti, mikä on yhtä kaukana säläfijjästä kuin itä on kaukana lännestä. Täten se, mitä jotkut journalistit New York Timesista ja muista ovat arvelleet, että islamilaisen terrorin juuret ovat säläfijjässä, ovat kaukana totuudesta. Katso tulevaan kommentaariimme koskien New York Timesin artikkelia "The Deep Intellectual Roots of Islamic Terror", julkaistu 13. lokakuuta 2001 kirjoittajana Robert Worth.

5) Tämä on vihje, että Amerikan tulisi arvioida uudelleen ulkomaanpolitiikkaansa, joka on todellisuudessa paljolti muslimimaista tulevan vihan ja turhautumisen takana.


Edelliselle sivulle