Johdanto

Viattomuus viittaa siihen tilaan, jossa kaikki Jumalan orjat on luotu; vapaana epäuskosta ja omaten luonnollisen taipumuksen ainoastaan Allahin palvontaan. Lisäksi tätä asiaa voidaan tähdentää tunnetulla sanonnalla, jonka mukaan joku on "viaton kuin vastasyntynyt lapsi"!

Islamin mukaan ihminen ei synny kantaen "perisyntiä", sen sijaan hän syntyy puhtaana ja synnittömänä, ja hänet on asetettu Jumalan sijaishallitsijaksi maahan. Allah, Ylhäinen, sanoo (merkityksen selitys): "Sano: 'Etsisinkö muuta herraa kuin Allahia, vaikka Hän on kaikkien asioiden Herra? Yksikään henkilö ei ansaitse yhtään (syntiä) paitsi (ainoastaan) itseään vastaan, eikä yksikään taakan kantaja tule kantamaan toisen taakkaa. Sitten Herranne luokse on teidän paluunne, joten Hän tulee kertomaan teille missä te olette olleet eri mieltä.' Se on Hän, joka on tehnyt teidät sukupolviksi, jotka tulevat sukupolvien jälkeen, korvaten toinen toisensa maassa. Hän on nostanut teidät arvoasemissa, jotkut toisten yläpuolelle, että Hän saattaisi koetella teitä siinä, mitä Hän on antanut teille. Varmasti sinun Herrasi on Nopea rangaistuksessa, ja epäilemättä Hän on Anteeksiantava, Armahtava." (Koraani 6:164–165)

Allah, Ylhäinen, sanoo (merkityksen selitys): "Se on Hän (Allah), joka on tehnyt teistä seuraajia sukupolvi toisensa jälkeen maassa, joten jokainen, joka ei usko (islamilaiseen yksijumalaisuuteen), hänen päällään tulee olemaan hänen epäuskonsa. Eikä epäuskovien epäusko lisää mitään paitsi heidän Herransa vihaa. Eikä epäuskovien epäusko lisää mitään paitsi häviötä." (Koraani 35:39)

Abu Sa'id al-Khudri (RAA) kertoi Allahin lähettilään (SAAS) sanoneen: "Maailma on ihana ja vihreä (houkutteleva) ja totisesti Allah aikoo asettaa teidät sijaishallitsijoiksi siihen nähdäkseen kuinka te käyttäydytte…" (Muslim)


Seuraavalle sivulle