Johdanto

Allah, Ylhäinen, sanoo (merkityksen selitys): "Totisesti Me olemme tehneet sen, mikä on maassa, koristukseksi sille, jotta Me saattaisimme koetella heitä (ihmiskuntaa), mitä tulee siihen kuka heistä on paras teoissa [eli ne, jotka tekevät hyviä tekoja täydellisimmällä tavalla, mikä tarkoittaa niiden (tekojen) tekemistä täysin Allahin vuoksi ja Profeetan (SAAS) laillisten tapojen mukaisesti]. Totisesti Me tulemme tekemään kaiken, mikä on siinä (maassa), autioksi kuivaksi maaksi (ilman mitään kasvillisuutta tai puita ja niin edelleen)." (Koraani 18:7-8)

"Tämän maailman nautinnot ovat lyhytaikaisia, ja useimmiten niitä seuraa suru. Elämä tarkoittaa vastuuta, matkaa, jossa muutos on jatkuvaa ja vaikeudet ovat säälimättömiä ankarassa hyökkäyksessään.

Et tule löytämään isää, vaimoa tai ystävää, jolla ei ole ongelmia. Allah on tahtonut tämän elämän olevan täytetty vastakohdilla: hyvä ja paha, oikeamielisyys ja turmeltuneisuus, onnellisuus ja kurjuus. Näin ollen hyvyys, oikeamielisyys ja onnellisuus ovat Paratiisille; paha, turmeltuneisuus ja kurjuus ovat Tulelle. Profeetta (SAAS) sanoi: "Tämä maailma on kirottu kaiken siinä olevan ohella näitä lukuun ottamatta: Allahin muistaminen, se, mitä seuraa siitä (hyvät teot ja kaikki, mitä Allah rakastaa), oppinut ja opiskelija."

Joten elä todellisuutesi mukaan, äläkä aina kuvittele mielessäsi ihanteellista elämää, sellaista, jossa ei ole huolia eikä uurastusta. Hyväksy elämä sellaisena kuin se on ja mukaudu sen mukaisesti kaikkiin olosuhteisiin. Et tule löytämään tästä elämästä sellaisia asioita kuin virheetöntä kumppania tai täydellistä tilannetta, koska virheettömyys ja täydellisyys ovat tälle elämälle vieraita ominaisuuksia. Meidän on välttämätöntä tehdä myönnytyksiä: ottaa se, mikä on helppoa, ja jättää se, mikä on vaikeaa; ja hyvin usein katsoa muiden vikoja ja virheitä läpi sormien.

Katso ympärillesi, oikealle ja vasemmalle. Etkö näe onnettomia ja huono-onnisia ihmisiä? Joka talossa on surua ja joka poskella vierii kyynel.

Kuinka monia koettelemuksia tapahtuu ja kuinka monet ihmiset kestävät kärsivällisinä? Et ole yksin vaikeuksissasi, jotka ovat vähäisiä verrattuna toisten vaikeuksiin. Kuinka moni sairas ihminen pysyy vuoteenomana kärsiessään sanoinkuvaamattomasta kivusta?

Kuinka moni ei ole nähnyt auringonvaloa vuosiin vankeutensa vuoksi ollen tietämätön kaikesta muusta, paitsi sellinsä neljästä nurkasta?

Kuinka moni mies ja nainen ovat menettäneet rakkaat lapsensa näiden nuoruuden kukoistuksessa?

Kuinka monet ihmiset ovat vaikeuksissa tai kärsimyksessä?

Etsi lohdutusta niistä, joiden tilanne on sinua pahempi. Tiedä, että tämä elämä on kuin vankila uskovalle, surun ja surullisuuden olinpaikka. Aamulla linnat ovat täynnä touhuavia asukkaita; sitten silmänräpäyksessä tapahtuu katastrofi ja ne ovat tyhjiä ja autioita. Elämä voi olla rauhallista, vartalo voi olla terve, omaisuutta voi olla runsaasti ja lapset ovat terveitä; silti vain muutaman päivän kuluessa köyhyys, kuolema, ero ja sairaus voivat kaikki syrjäyttää ne.

Allah, Ylhäinen, sanoo (merkityksen selitys): "Te asuitte niiden asumuksissa, jotka olivat tehneet vääryyttä itselleen, ja teille oli selvää, kuinka Me olimme kohdelleet heitä. Me olemme esittäneet (useita) vertauksia teille." (Koraani 14:45)

Sinun tulee mukautua kuten kokenut kameli, joka pystyy tarpeen vaatiessa polvistumaan kiven päälle. Sinun tulee myös verrata vaikeuksiasi ympärilläsi olevien ihmisten ja sinua ennen olleiden ihmisten vaikeuksiin. Sinun tulisi käsittää, että asiasi ovat hyvin heihin verrattuna, ja että sinua on ainoastaan pistetty pikkuruisilla vaikeuksilla. Joten ylistä Allahia Hänen ystävällisyydestään, ole kiitollinen siitä, mitä Hän on jättänyt sinulle, etsi hyvitystä siitä, minkä Hän on ottanut, ja etsi lohdutusta niistä, joita on kohdannut onnettomuus.

Sinulla on täydellinen esimerkki Profeetassa (SAAS). Kamelin sisälmykset laitettiin hänen päähänsä; hänen jalkansa vuosivat verta; hänen kasvonsa murtuivat; hänet ahdistettiin vuorisolaan, kunnes hänen oli pakko syödä puun lehtiä; hänet ajettiin ulos Mekasta; hänen etuhampaansa meni rikki taistelussa; hänen syytöntä vaimoaan syytettiin synnistä; seitsemänkymmentä hänen kumppaneistaan tapettiin; hänen poikansa ja useimmat hänen tyttäristään kuolivat hänen elinaikanaan; hän sitoi kiven vatsansa päälle vähentääkseen nälän vihlaisuja; ja hänen syytettiin olevan runoilija, taikuri, selvännäkijä, hullu ja valehtelija – kaikkia samaan aikaan. Kuitenkin Allah suojeli häntä näiden ankarien koetusten ja koettelemusten aikana. Profeetta Sakarias tapettiin, profeetta Johannes teurastettiin, profeetta Moosesta koeteltiin suurilla koettelemuksilla, profeetta Abraham heitettiin tuleen (olkoon rauha heidän kaikkien päällään), ja oikeamieliset imaamit seurasivat heitä tällä tiellä. 'Umar murhattiin, kuten myös 'Uthman ja 'Ali (RAA). Monia menneisyyden oppineita ruoskittiin, pantiin vankilaan tai kidutettiin. Allah, Ylhäinen, sanoo (merkityksen selitys): "Luuletteko, että tulette pääsemään sisään Paratiisiin ilman sellaisia (koettelemuksia), jotka tapahtuivat niille, jotka elivät ennen teitä? Heitä koeteltiin äärimmäisellä köyhyydellä ja vaikeilla sairauksilla ja heitä ravisteltiin niin…" (Koraani 2:214)" [Sheikki 'Aa‘id ibn 'Abdullah al-Qarnin kirjasta "Don't be sad" (Älä ole surullinen)]


Seuraavalle sivulle